Kluseczki z sosem szpinakowym
SKŁADNIKI:
niepełna szklanka |
kleiku kukurydzianego |
2 łyżki |
mąki kukurydzianej |
pół łyżeczki |
oleju |
pół łyżeczki |
margaryny bezmlecznej |
15 |
liści szpinaku |
biały sos z Nutramigenu (przygotuj wg: przepis na rybę w sosie pietruszkowym) |
PRZYGOTOWANIE:
- 1.
Do szklanki wody dodaj kleik i wymieszaj na jednolitą masę.
- 2.
Dodaj mąkę, olej i starannie wymieszaj.
- 3.
Na wrzącą lekko osoloną wodę nakładaj kluseczki łyżką.
- 4.
Gotuj kilka minut, odcedź.
- 5.
Posiekany drobno szpinak podduś na margarynie.
- 6.
W międzyczasie przygotuj biały sos z Nutramigenu.
- 7.
Wymieszaj szpinak z sosem i polej nim kluseczki.
Enjoy!
Modyfikacja:
Aby przygotować kluseczki na słodko zamiast szpinaku użyj owoców, np. jabłek, gruszek lub śliwek ze szczyptą cynamonu.
Poznaj również inne przepisy dla alergików.
Podobne przepisy
Jest to klasyczny przepis, dostosowany do diety bezmlecznej w pysznej wersji. Potrawa ta zawiera...
Ten klasyczny przepis to idealne źródło skrobi, wzbogacone domieszką Nutramigen, dodającą kalorii i...
Ryby są doskonałym źródłem białka, a w połączeniu z Nutramigenem dostarczają również znaczną ilość...