Pudding ryzowy

Pudding ryżowy

Ten pudding ryżowy, sporządzany z Nutramigenem LGG, dostarcza znaczne ilości Nutramigenu LGG w diecie dziecka, co może pomóc w osiągnięciu wystarczającego spożycia tej mieszanki. W szczególności pomaga w zwiększeniu spożycia niezbędnej ilości wapnia i witaminy D.

od 6 miesięcy

2 porcje dla małego dziecka lub 3 porcje dla niemowlęcia. Nie nadaje się do mrożenia!

SKŁADNIKI:

 

1-2 łyżeczki

oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

½

drobno posiekanej i sparzonej cebuli (będzie delikatniejsza)

1 kawałek

selera, starty na tarce o grubych oczkach

1 łyżeczka

świeżego, drobno siekanego estragonu (może też być suszony)

100 g

ryżu do risotto

270 ml

bulionu warzywnego

9 miarek

Nutramigenu

Préparation:

  • 1.

    Umieść ryż i wodę w rondelku i gotuj na małym ogniu przez 1 godzinę.

  • 2.

    Jeżeli mieszanka stanie się sucha, dodaj trochę wody – im dłużej trwa gotowanie, tym więcej wody możesz dodać. Wystudź i dodaj proszek Nutramigenu LGG, dokładnie wymieszaj.

  • 3.

    Podawaj z owocami duszonymi lub w formie puree.

  • 4.

    Potrawa nadaje się do jedzenia na ciepło lub zimno.

Cieszyć się!

Layout:

Podobne przepisy

„Niby-jogurt” owocowy na bazie...

Ten „niby-jogurt“ z Nutramigenem LGG ma konsystencję podobną do prawdziwego, można do niego dodać...

Owsianka, kaszka

Znalezienie odpowiedniego śniadania dla dziecka z alergią pokarmową bywa często nie lada wyzwaniem...

Purée z owoców

Purée to idealne rozwiązanie na początkowym etapie rozszerzania diety. Zastosowanie różnorodnych...