Kluseczki z sosem szpinakowym
SKŁADNIKI:
|
niepełna szklanka |
kleiku kukurydzianego |
|
2 łyżki |
mąki kukurydzianej |
|
pół łyżeczki |
oleju |
|
pół łyżeczki |
margaryny bezmlecznej |
|
15 |
liści szpinaku |
| biały sos z Nutramigenu (przygotuj wg: przepis na rybę w sosie pietruszkowym) |
PRZYGOTOWANIE:
-
1.
Do szklanki wody dodaj kleik i wymieszaj na jednolitą masę.
-
2.
Dodaj mąkę, olej i starannie wymieszaj.
-
3.
Na wrzącą lekko osoloną wodę nakładaj kluseczki łyżką.
-
4.
Gotuj kilka minut, odcedź.
-
5.
Posiekany drobno szpinak podduś na margarynie.
-
6.
W międzyczasie przygotuj biały sos z Nutramigenu.
-
7.
Wymieszaj szpinak z sosem i polej nim kluseczki.
Enjoy!
Modyfikacja:
Aby przygotować kluseczki na słodko zamiast szpinaku użyj owoców, np. jabłek, gruszek lub śliwek ze szczyptą cynamonu.
Poznaj również inne przepisy dla alergików.
Podobne przepisy
Kalafior zapiekany z makaronem
Jest to klasyczny przepis, dostosowany do diety bezmlecznej w pysznej wersji. Potrawa ta zawiera...
Ziemniaki w warstwach
Ten klasyczny przepis to idealne źródło skrobi, wzbogacone domieszką Nutramigen, dodającą kalorii i...
Ryba w sosie pietruszkowym
Ryby są doskonałym źródłem białka, a w połączeniu z Nutramigenem dostarczają również znaczną ilość...
